Italo Romena are 20 mil. euro pentru credite în agricultură

Autor: Ciprian Botea Postat la 14 februarie 2013 13 afişări

Banca Italo Romena, controlată de grupul italian Veneto Banca, a alocat anul acesta 20 mil. euro pentru finanţarea sectorului agricol prin credite acordate fermierilor care aşteaptă subvenţiile de la stat, dar şi prin împrumuturi standard.

Banca Italo Romena, controlată de grupul italian Veneto Banca, a alocat anul acesta 20 mil. euro pentru finanţarea sectorului agricol prin credite acordate fermierilor care aşteaptă subvenţiile de la stat, dar şi prin împrumuturi standard. De exemplu, agricultorii care urmează să încaseze subvenţiile de la stat pot obţine credite pe termen scurt pentru finanţarea capitalului de lucru de până la 80% din valoarea subvenţiei. "Sectorul agricol are un potenţial de dezvoltare ridicat şi în acelaşi timp o mare nevoie de finanţare. Colaborarea cu instituţii cheie din sectorul agricol a venit, aşadar, în mod firesc", a declarat Roberto Broggini, directorul comercial al Băncii Italo Romena. Italo Romena este un jucător de talie medie pe piaţa locală, cu un portofoliu total de credite de circa un miliard de lei, fiind specializată pe sectorul corporate. La nivelul întregului sistem bancar, creditele acordate în agricultură sunt de echivalentul a 2,7 mld. euro, respectiv numai 3% din totalul sumelor acordate şi angajamentelor asumate de bănci, potrivit datelor BNR.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Italo Romena,
credite,
agricultură
/actualitate/italo-romena-are-20-mil-euro-pentru-credite-in-agricultura-10561230
10561230
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.