Italia verifică dacă Google îşi plăteşte taxele sau trimite profiturile în Irlanda

Postat la 29 noiembrie 2012 13 afişări

Poliţia din Italia a început o nouă investigaţie privind divizia locală a Google pentru a verifica dacă îşi respectă obligaţiile fiscale, după ce autorităţile au constatat, într-o anchetă anterioară, nedeclararea unor venituri de peste 240 milioane euro şi datorii de 96 milioane euro către stat.

Ancheta anterioară, lansată de poliţia financiară din Italia în anul 2007, a vizat perioada 2002-2006 şi a dezvăluit că Google pusese la punct un sistem de transferare către Irlanda a profitului obţinut în Italia, pentru a plăti taxe mai scăzute, transmite CNBC.

Compania care operează cel mai mare motor de căutare din lume şi dezvoltă cel mai răspândit sistem de operare pentru smartphone-uri are probleme similare cu autorităţile din Franţa şi Marea Britanie.

Potrivit concluziilor anchetei anterioare din Italia, Google nu a declarat venituri de cel puţin 240 milioane euro obţinute în perioada 2002-2006 şi datorează către stat suma de 96 milioane euro, aferentă taxei pe vânzări.

Noua investigaţie are rolul de a verifica evoluţia obligaţiilor fiscale ale compainei în Italia.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Italia,
Google,
taxe,
profituri
/actualitate/italia-verifica-daca-google-isi-plateste-taxele-sau-trimite-profiturile-in-irlanda-10357690
10357690
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.