Italia: Patru bănci mari, condamnate într-un caz privind vânzarea unor produse derivate

Postat la 20 decembrie 2012 10 afişări

Un tribunal din Milano a condamnat Deutsche Bank, Depfa Bank, JP Morgan şi UBS la confiscarea unor fonduri cumulate de peste 90 milioane de euro şi la amenzi de câte un milion de euro, într-un caz legat de vânzarea unor produse derivate primăriei din Milano.

"Este o sentinţă istorică prin care se recunoaşte principiul fundamental că băncile trebuie să dea dovadă de transparenţă în operaţiunile cu administraţiile publice", a declarat procurorul care a instrumentat cazul.

Procesul, început în 2010, a fost declanşat în urma unei plângeri a primăriei din Milano, care a obţinut în 2005 un împrumut de 1,68 de miliarde de euro, sub formă de obligaţiuni legate de instrumente derivate complexe care au dus la explodarea costurilor.

Primăria din Milano a încheiat ulterior un acord financiar cu băncile respective în schimbul renunţării la acuzaţii, dar procesul a continuat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Italia,
vânzare,
bănci
/actualitate/italia-patru-banci-mari-condamnate-intr-un-caz-privind-vanzarea-unor-produse-derivate-10403950
10403950
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.