Italia anunţă vineri seară aproape 27.000 noi cazuri de Covid şi 380 decese, înaintea unui nou lockdown naţional de Paşte.

Autor: Andreea Tobias Postat la 13 martie 2021 60 afişări

Italia anunţă vineri seară aproape 27.000 noi cazuri de Covid şi 380 decese, înaintea unui nou lockdown naţional de Paşte.

Rata de infectare a crescut la 7,2%.

Conform Ministerului Sănătăţii, în ultimele 24 de ore sunt 26.824 de noi infecţii, faţă de joi, când erau 25.673.

Au murit alţi 380 de bolnavi, faţă de 373 joi.

În ultimele 24 de ore s-au făcut 369.636 de teste moleculare şi antigen, mai puţine decât joi. Rata de pozitivare este vineri de 7,2%, faţă de 6,9% joi.

În total, 2.914 persoane sunt în terapie intensivă.

„Epidemia din Italia creşte din nou brusc, în timp ce în alte ţări europene este în scădere. La noi este a şasea săptămână consecutivă în care rata infectărilor creşte. Numai în Umbria şi Bolzano putem observa o scădere, dar aici sunt restricţii de câteva săptămâni”, a declarat preşedintele Institutului Superior de Sănătate, Silvio Brusaferro.

Acesta a adăugat că sunt tot mai multe infecţii în rândul copiilor cu vârsta de peste 10 ani.

Toată Italia va intra în „zona roşie", în perioada 3-5 aprilie, de Paşte. Vor fi deschise doar magazinele esenţiale, iar restaurantele şi barurile nu vor putea servi clienţii.

În afara perioadei de sărbători, provinciile Bolzano, Trento, Basilicata, Campania, Emilia Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lazio, Lombardia, Piemonte, Veneto, Toscana şi Marche urmează să rămână în scenariul roşu, în timp ce alte opt regiuni ar urma să devină portocalii: Abruzzo, Calabria, Liguria, Molise, Puglia, Sicilia, Umbria şi Valle d'Aosta.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
italia,
covid,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.