Italia, afectată de austeritate, vrea să taxeze proprietăţile comerciale ale Vaticanului

Postat la 20 februarie 2012 8 afişări

Biserica Catolică din Italia ar putea plăti anual taxe de sute de milioane de euro, ca urmare a planurilor guvernului de a-i retrage scutirile de taxe, potrivit BBC.

Premierul italian Mario Monti a anunţat că Vaticanul trebuie să plătească taxe pe proprietăţile ce nu au caracter religios. Până în prezent, biserica era scutită în Italia de la plata unor astfel de taxe. Costul anual ar putea fi de până la 720 de milioane de euro, potrivit autorităţilor. Biserica Catolică din Italia deţine aproximativ 110.000 de proprietăţi, în valoare de circa nouă miliarde de euro. Printre acestea se află centre comerciale şi proprietăţi rezidenţiale.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
italia,
taxare,
biserica,
vatican
/actualitate/italia-afectata-de-austeritate-vrea-sa-taxeze-proprietatile-comerciale-ale-vaticanului-9249356
9249356
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.