Italia a facut eforturi mai mari decat Grecia pentru a ascunde situatia financiara

Postat la 24 februarie 2010 11 afişări

Vicepremierul elen, Theodoros Pangalos, sustine ca Italia a facut eforturi mai mari decat Grecia pentru a ascunde situatia reala a finantelor publice, cu scopul de a intra in zona euro.

Liderii Uniunii Europene au cerut autoritatilor de la Atena sa clarifice daca s-au implicat in tranzactii cu produse derivate cu banci de investitii americane, operatiuni care ar fi putut permite ascunderea amplorii datoriilor si deficitului bugetar inainte de adoptarea euro. "Pur si simplu rezervi anumite sume de bani pentru urmatorul an, asa cum a facut toata lumea. Grecia a recurs la astfel de operatiuni intr-o masura mai mica decat Italia, de exemplu", a afirmat Pangalos pentru postul de radio BBC World.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
Italia,
Grecia,
finante,
ajutor,
imprumut,
criza
/actualitate/italia-a-facut-eforturi-mai-mari-decat-grecia-pentru-a-ascunde-situatia-financiara-5612116
5612116
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.