Israelienii se tem că vor fi nevoiţi să înfrunte singuri Iranul: "Bâlbâiala şi ezitarea în privinţa Siriei dovedesc că Israelul nu poate conta decât pe sine"

Postat la 03 septembrie 2013 54 afişări

Israelienii se tem că au fost lăsaţi singuri pentru a contracara programul nuclear iranian, după decizia preşedintelui american, Barack Obama, de a cere aprobarea Congresului pentru o intervenţie militară în Siria.

Israelienii se tem că vor fi nevoiţi să înfrunte singuri Iranul: "Bâlbâiala şi ezitarea în privinţa Siriei dovedesc că Israelul nu poate conta decât pe sine"

 "Atem lo levad" ("Nu sunteţi singuri"), le-a spus preşedintele american, Barack Obama, israelienilor, transmiţând acelaşi spirit de solidaritate pe care John F. Kennedy l-a invocat atunci când a declarat "Ich bin ein Berliner" în Berlinul de Vest, în 1963.

Dar israelienii îşi amintesc acum cu tristeţe discursul lui Obama, după decizia acestuia de a deferi Congresului orice acţiune militară împotriva Siriei, relatează Financial Times, în ediţia electronică. Întrebaţi despre cum îi face să se simtă această decizie, mulţi au declarat: "singuri".

Ei sunt îngrijoraţi nu pentru că Israelul este lăsat singur să se descurce cu Siria, împotriva căreia Guvernul şi populaţia nu vor o implicare directă, ci în legătură cu mesajul transmis în acest fel Iranului.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat în mai multe rânduri în ultimele zile că Siria este "terenul de încercare" pentru Iran. Orice nehotărâre a Statelor Unite în ceea ce priveşte disciplinarea regimului lui Bashar al-Assad, pentru depăşirea "liniilor roşii" prin folosirea armelor chimice, creează un precedent nefavorabil pentru eforturile de a opri Iranul de la dezvoltarea armei nucleare, consideră israelienii.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/israelienii-se-tem-ca-vor-fi-nevoiti-sa-infrunte-singuri-iranul-balbaiala-si-ezitarea-in-privinta-siriei-dovedesc-ca-israelul-nu-poate-conta-decat-pe-sine-11288429
11288429
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.