Israel: Masca de protecţie nu va mai fi obligatorie în spaţiile deschise. Numărul de infecţii, cu 97% sub nivelul înregistrat la jumătatea lunii ianuarie

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 17 aprilie 2021 426 afişări

Israel: Masca de protecţie nu va mai fi obligatorie în spaţiile deschise. Numărul de infecţii, cu 97% sub nivelul înregistrat la jumătatea lunii ianuarie

Ministrul sănătăţii din Israel, Yuli Edelstein, a declarat că masca de protecţie nu va mai fi obligatorie spaţiile deschise din ţară începând cu duminică, 18 aprilie, notează Times of Israel.

Totuşi, măştile trebuie purtate în continuare în spaţiile închise.

Autorităţile sanitare au administrat deja peste 10 milioane de vaccinuri anti-COVID-19, acoperind cu a doua doză circa 55% din populaţia ţării. Până acum, numărul de vaccinuri administrate este suficient pentru peste 57% din totalul cetăţenilor israelieni.

Între timp, rapelul a ajuns la numai 6,5% din populaţia Uniunii Europene.

Între 9 şi 15 aprilie, media zilnică de infecţii noi cu SARS-CoV-2 a fost de 174. Prin comparaţie, media înregistrată între 9 şi 15 ianuarie a fost de 8.242 de cazuri, cu 97% peste nivelul raportat în ultimele zile, conform datelor agregate de Worldometers.

Eran Segal, un biolog computaţional al Institutului Ştiinţific Weizmann, a declarat că Israelul a atins deja „un anumit grad de imunitate de turmă” şi ar putea ridica în condiţii de siguranţă încă o serie de restricţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
israel,
spatii,
deschidere,
protectie,
vaccinuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.