Isarescu sustine o noua intelegere cu FMI si CE pe doi ani

Postat la 25 ianuarie 2011 18 afişări

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, le-a spus luni economistilor sefi din banci ca suma viitorului acord cu Fondul Monetar International nu este importanta, miza fiind de fapt continuarea reformelor structurale, care ar presupune o intindere a noii intelegeri pe doi ani.

"Guvernatorul a facut cateva referiri la acordul FMI, in linii generale, dar a precizat la un moment dat ca suma viitorului acord nu este importanta, scopul fiind continuarea acordului", au declarat pentru MEDIAFAX surse bancare. Reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, a declarat la inceputul lunii ianuarie ca Romania poate accesa de la FMI, prin noul acord, o suma de pana la de trei ori cota de Drepturi Speciale de Tragere (DST) detinuta la Fond, ceea ce reprezinta o suma de aproximativ 3,1-3,2 miliarde DST (3,6-3,7 miliarde euro-n.r.), confirmand informatiile publicate anterior de MEDIAFAX.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
isarescu,
intelegere,
FMI,
CE
/actualitate/isarescu-sustine-o-noua-intelegere-cu-fmi-si-ce-pe-doi-ani-7919050
7919050
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.