Isărescu: S-ar putea ca rata inflaţiei de la finele anului să fie sub 3,3%, ultima prognoză a BNR

Postat la 05 decembrie 2011 18 afişări

Rata inflaţiei de la sfârşitul acestui s-ar putea plasa sub nivelul de 3,3% prognozat de băncii centrale în ultimul raport trimestrial asupra inflaţiei, a declarat luni guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

"S-ar putea ca în decembrie rata anuală să fie chiar mai mică decât ultima noastră prognoză. Cursul de schimb a fost relative stabil, în condiţiile în care am avut tensiuni evidente în zona euro, care s-au reflectat în deprecieri mult mai importante ale valutelor din Europa de Est. Rezervele valutare ale BNR se menţin la nivel înalt, chiar peste nivelul optim, dacă ne raportăm la rata de acoperire în luni de importuri", a spus Isărescu la debutul unui seminar privind corelaţia dintre rata inflaţiei şi masa monetară. BNR a revizuit în luna noimbrie în scădere prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an de la 4,6% la 3,3%, iar proiecţia pentru anul viitor a fost redusă de la 3,5% la 3%. Banca centrală ţinteşte pentru acest an o inflaţie de 2-4%.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
inflatie,
bnr,
isarescu
/actualitate/isarescu-s-ar-putea-ca-rata-inflatiei-de-la-finele-anului-sa-fie-sub-3-3-ultima-prognoza-a-bnr-9029861
9029861
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.