Isarescu: Reformele din aria alocatiilor sociale si a bugetarilor ar putea dura inca 1-2 ani

Postat la 05 ianuarie 2011 10 afişări

Romania are nevoie de implementarea de reforme "mai profunde" in aria alocatiilor sociale si a personalului din sectorul public, care ar mai putea dura inca 1-2 ani, ceea ce va duce la intarzierea adoptarii euro fata de calendarul stabilit pentru 2015, considera guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

"Atingerea tintei de deficit bugetar de 3% din PIB in 2012 ceruta de intrarea in ERM II este inca fezabila, dar necesita reforme mai profunde in aria alocatiilor sociale si a ocuparii in sectorul public. Pentru a intra in ERM II trebuie progresat in aceasta directie in 2011. Dar s-ar putea sa ne ia mai mult de un an - poate doi ani - pentru a implementa aceste reforme. Astfel, intarzieri pot aparea, iar data adoptarii euro s-ar putea sa se modifice corespunzator", a spus Isarescu, potrivit unei prezentari. El a aratat ca, inainte de criza economica, planurile erau ca Romania sa intre in ERM II in 2012 si sa adopte euro in 2015, iar in acest sens s-au facut progrese in directia reducerii inflatiei, in limitarea volatilitatii ratei de schimb, in reducerea ratelor dobanzii pe termen lung, dar recesiunea s-a reflectat in deficite bugetare mai mari.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
Isarescu,
reforme,
bugetari,
alocatii
/actualitate/isarescu-reformele-din-aria-alocatiilor-sociale-si-a-bugetarilor-ar-putea-dura-inca-1-2-ani-7863395
7863395
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.