Isărescu: Percepţia investitorilor s-a îmbunătăţit şi de aceea a scăzut presiunea pe curs şi dobânzi

Autor: Claudia Medrega Postat la 08 ianuarie 2013 12 afişări

BNR va urmări cu atenţie ce se întâmplă cu inflaţia şi va „calibra“ toate instrumentele de care dispune, iar politica monetară va fi „normală“ în acest an şi politica fiscală nu va mai fi de austeritate, ci de consolidare, potrivit declaraţiilor guvernatorului Băncii Naţionale, Mugur Isărescu.

"Fără să fac anticipări... nu este asta politica BNR... nu spunem dinainte mişcările. Pot spune că vom căuta să utilizăm eficient, chibzuit, toate instrumentele de care dispunem care să se îmbine cel mai bine şi cu politica fiscală", a declarat ieri Isărescu la briefingul de presă de după şedinţa de politică monetară. După ce în noiembrie 2012 BNR anunţa gestionarea "fermă" a lichidităţii din sistemul bancar, aceasta fiind prima schimbare de ton după mai bine de doi ani în care a asigurat gestionarea "adecvată" a lichidităţii, acum banca centrală revine la gestionarea "adecvată".

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/isarescu-perceptia-investitorilor-s-a-imbunatatit-si-de-aceea-a-scazut-presiunea-pe-curs-si-dobanzi-10440154
10440154
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.