Isărescu invită ministrul Justiţiei la BNR pentru a discuta clauzele abuzive din contractele bancare

Postat la 04 martie 2013 15 afişări

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a fost inivitată marţi la sediul BNR, unde guvernatorul băncii centrale va găzdui un seminar pe tema consecinţelor juridice ale modificărilor aduse la Legea 193/2000, care ar putea obliga băncile să renunţe exhaustiv la caluzele abuzive din contractele de credit.

Isărescu invită ministrul Justiţiei la BNR pentru a discuta clauzele abuzive din contractele bancare

 BNR organizează marţi colocviul "Consecinţe juridice generate de intrarea în vigoarea a modificărilor Legii nr.193/2000 privind clauzele abuzive din contractele încheiate între profesionişti şi consumatori", eveniment inclus în seria de manifestări Colocviile juridice al BNR, ediţia a IX-a, iar în discuţiile vor fi deschise de guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, urmat de ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru.

Guvernul a decis, în luna ianuarie, să amâne până la jumătatea anului introducerea în legislaţie a unei prevederi din noul cod de procedură civilă, care ar permite asociaţiilor de consumatori şi ANPC să ceară în instanţă anularea din toate contractele unei bănci a unor clauze considerate abuzive.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/isarescu-invita-ministrul-justitiei-la-bnr-pentru-a-discuta-clauzele-abuzive-din-contractele-bancare-10633804
10633804
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.