Isărescu: Generaţia mea se apropie de pensionare, trebuie să facem loc tinerilor, să-i formăm

Postat la 23 mai 2013 25 afişări

Delăsarea şi lipsa de perseverenţă, des întâlnite "pe malurile Dâmboviţei", există şi în rândul angajaţilor BNR, spune Mugur Isărescu, arătând că generaţia pe care o reprezintă, aflată în prag de pensionare, trebuie să facă loc tinerilor şi are datoria, "pe ultima sută", să formeze noii lideri.

Isărescu: Generaţia mea se apropie de pensionare, trebuie să facem loc tinerilor, să-i formăm

 "Acţionăm într-un mediu românesc şi mediul ăsta îşi spune cuvântul. Delăsarea apare la noi, indolenţa, una din marile pacoste ale comportamentului în această ţară, lucrul neterminat îl vezi în România pe la toate colţurile. Perseverenţa insuficientă, ca să nu zic altfel. Sunt delicat, de fapt, iarăşi legat de delăsare şi lipsa de perseverenţă, nu este calitatea primordială pe malurile Dâmboviţei. Nu pot să spun că în această instituţie ele nu există. Simt şi eu, fiind conducător, îţi trebuie metode diverse, ba să-i zgudui, ba să-i mai stimulezi, ba să-i mai ironizezi câteodată. Nu există o metodă uşoară de a împinge lucrurile înainte", a declarat joi guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu la seminarul "Cultura instituţională - element cheie în susţinerea performanţei" organizat de BNR.

Isărescu spune că la banca centrală se încearcă înlocuirea metodei după zicala "meseria se fură" cu metoda "dacă nu ştii, te învăţ, dacă nu poţi, te ajut, dacă nu vrei, te conving, dacă nu, te dau afară".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/isarescu-generatia-mea-se-apropie-de-pensionare-trebuie-sa-facem-loc-tinerilor-sa-i-formam-10896854
10896854
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.