Isărescu: Este clar că în sistemul financiar-bancar românesc trebuie să se întărească concurenţa

Postat la 12 decembrie 2011 11 afişări

Concurenţa slabă din sistemul financiar-bancar permite băncilor să "paseze" clienţilor costurile provenite din organizarea ineficientă a activităţii şi evaluarea greşită a riscului, a declarat luni guvernatorul BNR Mugur Isărescu, adăugând că nu este o problemă de număr, ci de forţă a jucătorilor.

"Încarcarea costurilor de creditare cu tot felul de cheltuieli ale băncilor, acoperite printr-o concurenţă imperfectă a sistemului financiar- bancar se va tempera. De ce băncile pot să paseze asupra clienţilor, uneori îintr-o adevărată incoştienţă costurile unor lipsuri, care uneori le aparţin, în ceea ce priveşte organizarea internă sau evaluarea greşită a unor riscuri. (...) E posibil pentru că concurenţa nu este suficient de puternică şi nu este dată de numărul de bănci", a spus Isărescu. Guvernatorul BNR a arătat că un sistem bancar concurenţial nu înseamnă neapărat mulţi actori, ci mai curând concurenţi puternici, sănătoşi, care au capacitatea să lupte cu costurile, să ştie cum s-o facă şi să ducă în jos costurile transferate către clienţi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
isarescu,
banci,
financiar,
concurenta
/actualitate/isarescu-este-clar-ca-in-sistemul-financiar-bancar-romanesc-trebuie-sa-se-intareasca-concurenta-9052424
9052424
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.