Isărescu: Doar tăind cheltuieli bugetare, s-ar putea să fim loviţi de alte si alte disfuncţionalităţi

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 24 octombrie 2011 9 afişări

Anul 2012 si cei care vor urma nu vor mai semăna cu anii 2009-2011: România va trebui să forţeze ieşirea din criză – un proces care va cere, din partea întregii societăţi românesti, un nou efort de restructurare, de eficientizare, de perfecţionare şi, mai ales, un efort de adaptare în viteză a economiei la un sistem competitiv, consideră Mugur Isărescu, guvernatorul BNR.

"Eu cred că, în 2012, ţara se va putea angaja pe două fronturi: unul pentru însănătoşirea în continuare a bugetului si al doilea pentru consolidarea creşterii economice. Altfel, doar tăind cheltuieli bugetare, s-ar putea să fim loviţi de alte si alte disfuncţionalităţi", a spus Isărescu, în discursul rostit cu ocazia primirii emblemei "Onoarea militară", care i-a fost decernată de către ministrul apărării, Gabriel Oprea.

"În această importantă bătălie, societatea românească se poate baza pe stabilitatea asigurată de armata română si pe stabilitatea financiară pentru care muncim noi, cei de la Banca Naţională", a adăugat Isărescu.

Banca Naţională, potrivit legilor ţării, poartă o mare răspundere pentru asigurarea stabilităţii financiare, reaminteşte guvernatorul. "Şi noi, cei de la Banca Naţională, vă putem raporta astăzi - ca să folosesc limbajul militar - că deşi România nu a fost ocolită de criza economică globală, am reuşit să apărăm ţara de criza financiară."

Emblema "Onoarea militară" reprezintă cea mai înaltă distincţie militară onorifică din sistemul de distincţii şi însemne militare.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/isarescu-doar-taind-cheltuieli-bugetare-s-ar-putea-sa-fim-loviti-de-alte-si-alte-disfunctionalitati-8898826
8898826
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.