Isarescu: Cursul de echilibru este o "cutie neagra". Efectul de turma este dominant in sistemul bancar

Postat la 30 iunie 2011 16 afişări

Cursul de echilibru pe care toata lumea il viseaza este o "cutie neagra" si poate sa difere in functie de perioade, iar miscarile care duc la supraevaluarea sau subevaluarea monedei sunt determinate si de un efect de turma care domina in sistemul bancar, potrivit guvernatorului BNR, Mugur Isarescu.

"Nu jignesc pe nimeni. Efectul de turma este un efect dominant in sistemul bancar. (…) Cursul de echilibru pe care toata lumea il viseaza este o cutie neagra. Pentru oricare moment istoric si pentru oricare alta perioada putem sa avem un alt curs de echilibru", a spus Isarescu intr-o prezentare cu ocazia primirii titlului de doctor Honoris Causa de la Universitatea Romano-Americana. El a aratat ca efectul de turma din sistemul bancar conduce uneori la un "overshooting" al cursului, in sensul ca acesta tinde sa fie ori supraevaluat, ori subevaluat. "Deci cursul tinde sa fie ori supraevaluat, ori subevaluat si, din aceste miscari, in timp, se stabileste cursul de echilibru sau cum mai bine spune cineva in prezent, the fair value (valoarea optima), cea care optimezeaza cel mai bine echilibrul de pe piata monetara", a mai spus Isarescu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
isarescu,
curs,
banci
/actualitate/isarescu-cursul-de-echilibru-este-o-cutie-neagra-efectul-de-turma-este-dominant-in-sistemul-bancar-8417851
8417851
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.