Isărescu: Când pierzi atât de mult timp pentru badijonat, când să mai ai timp de creditare?

Postat la 15 martie 2012 43 afişări

Băncile sunt mult prea ocupate să corecteze politica de creditare de dinaintea crizei pentru a mai avea timp să crediteze şi trebuie să le explice clienţilor, care uneori câştigă în instanţă, de ce ratele plătie înseamnă atât de puţin din împrumutul acordat, afirmă guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

"Toţi am văzut că după anul 2008, când fie vorba, deşi uneori ni se spune că n-am prevăzut criza, BNR atrăgea în repetate rânduri atenţia asupra unei creditări expansive. Mulţi sunt acum înspăimântaţi şi atunci ne arătau cu degetul, că noi cobim. … Creditul cu buletinul, dar nu e vorba de acest produs în sine, ci de o disociere alarmantă pentru o bancă unde se face o analiză de risc între tipologia creditului şi maturitate", a spus Isărescu la deschiderea conferinţei internaţionale "Instrumente juridice de restructurare şi relansare a companiilor din România", organizată la BNR. Guvernatorul BNR a arătat că, în ciuda discuţiilor despre reluarea creditării, procesul este îngreunat de presiunea pusă pe bănci de a corecta politica de creditare din perioada pre-criză.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
isarescu,
creditare,
economie
/actualitate/isarescu-cand-pierzi-atat-de-mult-timp-pentru-badijonat-cand-sa-mai-ai-timp-de-creditare-9400363
9400363
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.