Isarescu: Canalul psihologic este cel mai periculos la contagiunea crizei din Grecia. BNR e pregatita

Postat la 21 iulie 2011 11 afişări

Banca Nationala a Romaniei (BNR) s-a pregatit prin mai multe masuri pentru o contagiune a crizei din Grecia, care ar putea avea loc mai ales pe canalul psihologic, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, intr-un interviu, acordat la Bucuresti, agentiei de presa chineze Xinhua.

Sistemul bancar romanesc nu are o expunere directa la criza datoriilor suverane din Grecia, dar exista posibile canale de contagiune, iar acestea trebuie monitorizate strict, a admis Isarescu, intrucat bancile elene controleaza in prezent circa 16% din activele bancare totale din Romania. Guvernatorul BNR a descris situatia de ansamblu a sistemului bancar local ca fiind "sub control" si a explicat ca circumstante anterioare au plasat bancile intr-o pozitie mai buna sa faca fata crizei datoriilor suverane. Romania a fost lovita puternic de criza financiara globala in iarna anului 2008, iar in martie 2009 a cerut ajutorul Fondului Monetar International.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
grecia,
bnr,
isarescu,
recesiune
/actualitate/isarescu-canalul-psihologic-este-cel-mai-periculos-la-contagiunea-crizei-din-grecia-bnr-e-pregatita-8513357
8513357
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.