Isărescu: BNR are o prognoză pentru inflaţie de 5-6% în prima jumătate a anului

Postat la 05 februarie 2013 15 afişări

BNR estimează că rata inflaţiei va fi de 5-6% în prima jumătate a anului, urmând ca ulterior să mai scadă, însă nivelul acesteia va depinde foarte mult de evoluţia preţurilor volatile, precum cele din agricultură, a declarat marţi guvernatorul băncii centrale, Mugur Isărescu.

Întrebat de jurnalişti ce prognoză are banca naţională pentru rata inflaţiei în prima jumătate a acestui an, Isărescu a arătat că BNR estimează o inflaţie de 5-6% pentru prima jumătate a anului, precizând că mai multe detalii vor fi oferite presei la conferinţa de joi, 7 februarie, cu ocazia prezentării raportului asupra inflaţiei.

"Inflaţia a crescut în luna decembrie 2012, rata anuală de 4,95% plasându-se în afara intervalului de variaţie din jurul ţintei şi peste nivelul de 3,14% înregistrat în decembrie 2011. Rata anuală a inflaţiei pentru finele anului 2012 a fost marginal sub cea mai recentă prognoză a BNR, de 5,1%", se arată în comunicatul detaliat transmis de BNR după şedinţa Consiliului de Administraţie pe probleme de politică monetară.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Isărescu,
BNR,
prognoză,
inflaţie
/actualitate/isarescu-bnr-are-o-prognoza-pentru-inflatie-de-5-6-in-prima-jumatate-a-anului-10544518
10544518
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.