Isarescu: Bancile si moneda Chinei sunt binevenite in Romania

Postat la 20 iulie 2011 10 afişări

Bancile si moneda Chinei, yuanul, sunt binevenite in Romania, a declarat guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, intr-un interviu acordat la Bucuresti agentiei de presa chineze Xinhua, adaugand ca se asteapta la intrarea institutiilor chinezesti pe piata locala in viitor.

"Am discutat de la inceputul anilor '90 despre deschiderea de subsidiare in Romania de catre bancile chineze. Ma astept ca acest lucru sa se intample in viitor", a spus Isarescu. Autoritatile chineze au decis sa depoziteze valuta la BNR la inceputul anilor '90, cand in Romania nu exista suficienta valuta, si-a amintit Isarescu, adaugand ca aceasta politica a dovedit prietenia de durata dintre bancile nationale ale celor doua state. "A fost un ajutor concret si un gest prietenesc. Un prieten la nevoie se cunoaste. Nu am uitat acest gest de prietenie", a spus el. Agentia chineza reaminteste ca Romania face eforturi sa adopte euro in 2015.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
isarescu,
investitii,
economie,
banci
/actualitate/isarescu-bancile-si-moneda-chinei-sunt-binevenite-in-romania-8510069
8510069
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.