Irlanda, „noua Grecie”, presata sa se imprumute, pentru a salva moneda unica

Postat la 16 noiembrie 2010 13 afişări

Irlanda, noul "butoi cu pulbere" care ar putea arunca in aer Zona Euro, nu se mai poate imprumuta de pe pietele internationale decat la dobanzi de peste 8%, dar insista ca nu are nevoie de "medicamentul" prescris de Germania.

Oficialii de la Berlin insista ca Guvernul irlandez trebuie sa apeleze de urgenta la un imprumut prin mecanismul european de stabilizare a monedei unice (EFSF).

"Au loc discutii la nivel oficial cu colegii din UE, referitoare la conditiile actuale din piata. Irlanda nu a solicitat oficial ajutor extern, iar guvernul dispune de finantare si pentru mare parte din 2011". Aceasta se arata a fi pozitia oficiala a Guvernului de la Dublin, potrivit declaratiei unui purtator de cuvant al Ministerului irlandez de Finante, citat de Bloomberg.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
Grecia,
economie,
moneda,
curs,
Irlanda
/actualitate/irlanda-noua-grecie-presata-sa-se-imprumute-pentru-a-salva-moneda-unica-7717710
7717710
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.