Iranul avertizează Statele Unite că ar suferi o înfrângere în cazul unui atac

Postat la 03 august 2010 18 afişări

Oficiali iranieni au criticat declaraţiile şefului Statului Major Interarme din SUA privind existenţa unui plan de atacare a Iranului, afirmând că Statele Unite ar suferi o înfrângere mai grea decât în Irak şi Afganistan în cazul unui război.

Amiralul Michael Mullen declarase că un plan de atac al Statelor Unite împotriva Iranului este pregătit pentru situaţia în care Teheranul s-ar dota cu arme nucleare, declarându-se "extrem de preocupat" în legătură cu consecinţele unei asemenea operaţiuni.

" În cazul unui atac împotriva Iranului, soarta lor va fi mai grea decât în Irak şi Afganistan ", a declarat ministrul iranian de Externe, Manouchehr Mottaki.

Mottaki şi-a exprimat speranţa că raţiunea va prevala la Washington.

"Au spus că vor merge să lupte în anumite locuri şi au mers. Dar am văzut ce au păţit. Credem în continuare că există persoane raţionale în America", adaugă şeful diplomaţiei de la Teheran.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
SUA,
Iran,
infrangere,
razboi,
atac
/actualitate/iranul-avertizeaza-statele-unite-ca-ar-suferi-o-infrangere-in-cazul-unui-atac-6762522
6762522
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.