Iranul avertizeaza Israelul

Postat la 23 august 2010 15 afişări

Iranul a avertizat public Israelul, prin vocea presedintelui Mahmud Ahmadinejad, impotriva oricarui atac militar asupra centralei nucleare de la Bushehr, precizand ca legile internationale interzic atacarea unor astfel de instalatii din cauza consecintelor pe plan umanitar.

Eventualitatea unui atac a fost evocata de fostul reprezentant american la ONU, John Bolton, care a apreciat ca Israelul trebuie sa actioneze pentru a preveni ca Teheranul sa devina singurul inamic al SUA si al Israelului din Orientul Mijlociu care detine arma nucleara.

Statele Unite si Israelul au afirmat cu regularitate ca nu exclud posibilitatea unui atac impotriva Iranului, pentru a stopa programul sau nuclear controversat, suspectand ca Iranul incearca sa fabrice arma atomica sub acoperirea programului nuclear civil.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
Iran,
SUA,
Israel,
nuclear,
razboi
/actualitate/iranul-avertizeaza-israelul-6979709
6979709
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.