iPhone-ul şi-a pierdut din strălucire. Acţiunile Apple scad încontinuu

Autor: Roxana Pricop Postat la 19 aprilie 2013 30 afişări

Apple, cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, a pierdut puternic din strălucire pe bursa din America.

iPhone-ul şi-a pierdut din strălucire. Acţiunile Apple scad încontinuu

Apple, cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, a pierdut puternic din strălucire pe bursa din America.

Temerile investitorilor că vânzările companiei ar putea frâna au aruncat acţiunile Apple sub pragul de 400 dolari/acţiune pentru prima dată din decembrie 2011, marcând astfel un declin de 40% faţă de maxime.

De la începutul anului, Apple a pierdut aproape 130 miliarde de dolari din valoare pe bursă. Acţiunile au deschis în scădere şedinţa de joi până la un preţ de 395 dolari/titlu (1.319 lei/titlu).

Declinul acţiunilor s-a produs în contextul în care Apple a fost detronat de Samsung în clasamentul celor mai mari vânzători de smartphone-uri la nivel mondial. În România însă iPhone se bucură de popularitate.

De la lansarea iPhone în 2007, în România s-au vândut pe piaţa gri sau prin operatorii de telefonie mobilă peste 300.000 de iPhone-uri. De asemenea, într-un an, pe piaţă se vând şi câteva zeci de mii de tablete iPad.

Pe piaţa de computere Apple nu intră în top 10 jucători după numărul de unităţi, cu aproximativ 1.000 de computere livrate pe trimestru.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Apple,
smartphone,
actiuni,
iphone
/actualitate/iphone-ul-si-a-pierdut-din-stralucire-actiunile-apple-scad-incontinuu-10766839
10766839
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.