iPhone se transformă în "phabletă". WSJ scrie că ecranul următorului model va avea o diagonală de 6 inci

Autor: Vlad Popescu Postat la 06 septembrie 2013 158 afişări

Apple vrea să dezvolte modele iPhone mai mari, luând în calcul ecrane cu diagonala de până la 6 inci, ceea ce ar marca o schimbare semnificativă de strategie şi intrarea companiei americane pe un segment de piaţă rezervat în prezent telefoanelor Android.

iPhone se transformă în "phabletă". WSJ scrie că ecranul următorului model va avea o diagonală de 6 inci

Preţuri iPhone 5S în România. Cât va costa noul iPhone

Producătorul american de electronice evaluează un plan de a lansa iPhone-uri cu ecrane între 4,8 inci şi 6 inci, au declarat surse apropiate situaţiei, citate de Wall Street Journal.

Modelul actual iPhone 5, lansat la sfârşitul anului trecut, are un ecran cu diagonala de 4 inci. Apple va prezenta marţi, la sediul din Cupertino, California, atât un nou model premium, denumit probabil iPhone 5S, cât şi o variantă mai puţin scumpă, premieră pentru companie.

Informaţiile arată cum Apple se îndepărtează tot mai mult de strategia impusă de fostul CEO Steve Jobs şi caută noi zone de creştere pe o piaţă care se apropie rapid de maturitate, contestată la toate nivelurile de grupul sud-coreean Samsung.

Samsung s-a impus ca cel mai mare producător de smartphone-uri la nivel mondial prin lansarea unei game diversificate de produse, cu mărimi şi preţuri variate. Samsung a prezentat miercuri Galaxy Note 3, echipat cu ecran de 5,7 inci, aflat la graniţa dintre smartphone şi tabletă, nişă inventată în urmă cu trei ani de grupul sud-coreean, care câştigat pariul că există cerere pentru astfel de produse. Telefoanele din seria Galaxy Note, cu dotări şi preţuri premium, au generat vânzări de zeci de milioane de unităţi şi au tras dimensiunea dispozitivelor high-end Android spre 5 inci.

Planurile Apple nu reprezintă o certitudine că grupul american va adopta o strategie de diversificare în ceea ce priveşte mărimea telefoanelor, compania fiind cunoscută pentru experimentele intense care precedă orice decizie semnificativă.

Discuţiile interne sugerează însă că ideea a câştigat teren în conducerea Apple faţă de ultimii ani, potrivit unor surse apropiate companiei, citate de WSJ.

Furnizorii asiatici de piese au început în ultimele luni să testeze ecrane mai mari destinate iPhone, Apple fiind interesată mai ales de un produs cu mărimea de 4,8 inci, potrivit surselor citate.

Contactaţi de WSJ, reprezentanţii companiei au refuzat să comenteze informaţiile.

Apple a lansat anul trecut iPad mini, variantă mai mică şi mai ieftină a tabletei iPad, iar informaţiile apărute recent în presa de specialitate arată că evenimentul de săptămâna viitoare de la sediul companiei va aduce o nouă schimbare majoră de strategie, prin oferirea unui iPhone mai ieftin, menit să atragă clienţi pe pieţele emergente.

Chiar şi modelul iPhone 5 a reprezentat o schimbare, fiind echipat cu un ecran de 4 inci, faţă de 3,5 inci în cazul modelelor anterioare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
APPLE,
IPHONE,
/actualitate/iphone-se-transforma-in-phableta-wsj-scrie-ca-ecranul-urmatorului-model-va-avea-o-diagonala-de-6-inci-11298120
11298120
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.