Iohannis: Sistemul educaţional românesc, „încremenit” în secolul 19. O naţiune care nu este bine educată nu are viitor

Postat la 17 mai 2019 78 afişări

Preşedintele României a declarat, vineri, la Timişoara, că sistemul educaţional românesc este orientat, de cele mai multe ori, „înapoi" şi îl consideră „cu multă indulgenţă" al secolului 20. Iohannis a lansat un nou atac la adresa guvernanţilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Iohannis: Sistemul educaţional românesc, „încremenit” în secolul 19. O naţiune care nu este bine educată nu are viitor

Preşedintele României a afirmat, vineri, la Timişoara, la lansarea volumului său intitulat "EU.RO - Un dialog deschis despre Europa", că a auzit în ultima perioadă un discurs politic „abject" din partea partidului aflat la guvernare.

„Noi suntem Europa. Am spus şi la Sibiu: noi suntem Europa şi Europa este România. Aud în ultima vreme un discurs politic abject. Umblă unii prin ţară şi spun că problemele noastre vin de la Bruxelles. Una peste alta, am constatat că în România a apărut un discurs nu eurosceptic, ci un discurs eurofob şi faptul că acest discurs a fost transformat într-un mesaj de campanie de partidul de guvernare din România mi se pare rejectabil. Putem să constatăm că euroscepticismul a apărut din cauza unor astfel de populişti. Merg la Bruxelles şi au acolo un discurs pro european, iar când ajung acasă, aruncă vina, din cauza eşecului lor, pe Bruxelles. Se pune problema cum se poate eradica această prostie. Este simplu, prin educare", a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele României a mai precizat că proiectul Uniunii Europene este unul „senzaţional şi foarte bun", din care nu putem să ne extragem.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
sistem,
viitor,
timisoara,
presedinte,
lansare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.