Iohannis: România a depăşit o perioadă neagră a unei pandemii fără precedent

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 07 aprilie 2022 79 afişări

România a depăşit o perioadă neagră a unei pandemii fără precedent şi traversează o criză umanitară generată de agresiunea militară a Rusiei asupra unui stat suveran, care-şi pune indiscutabil amprenta din nou pe sistemele de sănătate ale statelor vecine Ucrainei, spune Klaus Iohannis.

Iohannis: România a depăşit o perioadă neagră a unei pandemii fără precedent

„Am depăşit o perioadă neagră a unei pandemii fără precedent şi sunt încrezător că experienţa acumulată în gestionarea acestei dramatice crize sanitare, precum şi măsurile de prevenţie pe care le avem acum la dispoziţie ne vor ajuta să contracarăm eventuale noi scenarii de risc epidemiologic. În acelaşi timp, traversăm de mai bine de o lună o criză umanitară generată de agresiunea militară a Rusiei asupra unui stat suveran, o situaţie care-şi pune indiscutabil amprenta din nou pe sistemele de sănătate ale statelor vecine Ucrainei şi implicit asupra sistemului nostru de sănătate. Aceste crize sunt urgente şi necesită reacţie rapidă, dar nu trebuie să uităm că avem de gestionat şi pandemii tăcute, precum cancerul ori bolile cardiovasculare. Sunt realităţi care nu pot fi ignorate, iar eforturile dumneavoastră, ale personalului medical, rămân esenţiale în reducerea impactului acestor afecţiuni asupra calităţii vieţii şi bunăstării sociale. Progresul către un viitor sănătos al unei Românii puternice şi solidare necesită un sistem sanitar puternic şi un corp medical bine pregătit, gata să le ofere oamenilor servicii de sănătate, indiferent de context”, declară Klaus Iohannis la ceremonia de decorare a unor medici cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii.

Şeful statului a decorat joi mai mulţi medici.

„Aţi sacrificat multe, inclusiv sănătatea fizică şi emoţională, aţi pus grija faţă de semeni mai presus chiar şi de propria viaţă şi ne-aţi demonstrat devotament, empatie şi pasiune cu mult peste chemarea datoriei. Indiferent de tipul de ameninţare sanitară, dumneavoastră vă aflaţi mereu în prima linie a luptei pentru sănătatea noastră, a românilor, şi a tuturor celor care ne cer ajutorul. Abnegaţia şi solidaritatea manifestate de dumneavoastră reprezintă o sursă de inspiraţie pentru noi toţi. Se cuvine, aşadar, să marcăm cu recunoştinţă aceste eforturi şi să îi onorăm pe aceia care, prin modelul personal, sprijină transformarea sistemului de sănătate. De aceea, cu prilejul Săptămânii Mondiale a Lucrătorilor în Sănătate şi a Zilei Mondiale a Sănătăţii, păstrez tradiţia de a vă onora profesionalismul şi curajul, precum şi devotamentul dedicat protejării vieţii şi sănătăţii românilor”, adaugă Iohannis.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iohannis,
medici,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.