Iohannis nu renunţă la alegeri:Avem exemplul SUA de acum. În `44 au organizat alegeri în plin război

Autor: Laura Buciu Postat la 05 noiembrie 2020 160 afişări

Preşedintele Klaus Iohannis nu renunţă la ideea alegerilor şi a spus, joi seara, în şedinţa de Guvern, pe care a prezidat-o, că democraţia nu poate fi pusă între paranteze, ci garantată şi dă exemplul alegerilor de acum din SUA, dar şi din 1944, când era război.

Iohannis nu renunţă la alegeri:Avem exemplul SUA de acum. În `44 au organizat alegeri în plin război

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, joi, în şedinţa de Guvern, că începe campania electorală, care va fi una în condiţii foarte stricte, apoi urmează votul.

Iohannis le-a spus membrilor guvernului să se implice „total” pentru ca alegerile să fie organizate în condiţii de siguranţă sanitară.

„Este posibil. Am dovedit-o cu ocazia alegerilor locale care au avut loc acum puţin timp. Există multe discuţii în spaţiul public despre oportunitatea organizării alegerilor în pandemie. Eu vă spun foarte clar: democraţia nu poate fi pusă în paranteză. Democraţia trebuie garantată. Şi democraţia se garantează prin alegeri, prin alegeri libere şi naţiunile puternice ţin la alegeri democratice chiar şi în condiţii de criză”, a spus Iohannis.

Preşedintele a dat exemplul alegerilor din SUA, care s-au organizat deşi acolo sunt 100.000 de cazuri zilnice de COVID-19.

„Ce exemplu mai bun decât alegerile care au avut loc acum puţine ori aproape în Statele Unite ale Americii. Acolo să ne uităm, la democraţiile consolidate, cu tradiţii vechi când vrem să vedem cum se gestionează alegeri pe timp de criză. În Statele Unite alegerile avut loc în condiţiile în care acolo au aproape 100.000 de cazuri noi în fiecare zi şi totuşi alegerile s-au organizat şi au avut o prezenţă record şi dacă v-aţi uitat la televizor aţi văzut lume multă la alegeri, disciplinaţi, la distanţă, toţi cu mască şi a fost şi a ales sau să ne amintim cum în Statele Unite s-au organizat alegeri în noiembrie 1944 în plin război. Dar au ţinut să facă alegeri fiindcă aşa trebuie în democraţie. Aşa fac naţiunile puternice şi naţiunea română este o naţiune puternică dragii mei şi vom trece împreună prin această criză”, a mai spus Iohannis.

România a doborât şi joi recordul de noi infectări cu coronavirus. Sunt 9.714 cazuri noi în ultima zi şi 121 decese, iar la terapie intensivă pacienţii au depăşit 1.000.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iohannis,
alegeri,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.