Iohannis, lovitură majoră pentru Guvern: PSD amanetează viitorul ţări. Este IMPERIOASĂ demisia doamnei Dăncilă

Autor: Ştefan Stan Postat la 07 mai 2018 193 afişări

Iohannis, lovitură majoră pentru Guvern: PSD amanetează viitorul ţări. Este IMPERIOASĂ demisia doamnei Dăncilă

Preşedintele Klaus Iohannis a atacat dur Guvernul într-un discurs de luni seară, cerând din nou în mod vehement demisia premierului Dăncilă. Preşedintele a făcut o analiză a rezultatelor economice ale guvernării PSD şi a exemplificat pe rând punctele unde România a subperformat, atât la colectare, cât şi la fonduri europene sau investiţii.

”PSD amanetează viitorul ţări, creşte salarii şi pensii şi neglijează investiţii importante. PSD este incapabil să ţină ordine în finanţele publice. După trei prim-miniştri şi toţi atâţia şefi la ANAF, cel mai vizibil efect este incertitudine, lipsa de predictibilitate, în ansamblu, un comportament tot mai costisitor pentru contribuabilul român. La venituri bugetare totale, în primul rând este important să observăm că guvernarea PSD nu reuşeşte în niciun chip să transforme creşterea economică în creştere a veniturilor”. 

"S-au publicat astăzi datele care arată execuţia bugetară din primul trimestru al 2018, date publicate cu întârziere. Mă voi referi la aceste date care arată execuţia finanţelor publice. (...) Progrmaul de guvernare PSD s-a aflat de la bun început pe contrasensul unei logici economice elementare. PSD a propus românilor scăderea taxelor şi impozitelor, pe de altă parte au propus o creştere puternică a cheltuielilor bugetare pentru salarii, pensii, drumuri, au spus ei, pentru şcoli, au spus ei. Pentru economişti, dar şi pentru cei interesaţi această abordare a produs surprindere. Este vorba de un fel de magie economică propusă de PSD. Scăderea impozitelor, creşterea salariilor şi realizarea tuturor celorlalte lucruri este o ecuaţie care va fi dusă cu greu la bun sfârşit. Tebuie să vedem cât va mai ţine această iluzie creată de PSD", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Iohannis, lovitură majoră pentru Guvern: PSD amanetează viitorul ţări. Este IMPERIOASĂ demisia doamnei Dăncilă

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
atac,
crestere,
important

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.