Iohannis: Invazia Rusiei împotriva Ucrainei a acţionat ca un accelerator al unui proces distructiv

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 11 noiembrie 2022 26 afişări

„Invazia Rusiei împotriva Ucrainei a acţionat ca un accelerator al unui proces distructiv, care face şi mai clar faptul că folosirea ca armă a energiei, a hranei şi propagandei trebuie contracarate cu un efort internaţional coordonat”, afirmă Klaus Iohannis la, Forumul pentru Pace de la Paris.

Iohannis: Invazia Rusiei împotriva Ucrainei a acţionat ca un accelerator al unui proces distructiv

„Este important să subliniem că invazia Rusiei împotriva Ucrainei a acţionat ca un accelerator al unui proces distructiv, care face şi mai clar faptul că folosirea ca armă a energiei, a hranei şi folosirea propagandei trebuie contracarate cu un efort internaţional coordonat. Un prim pas - şi cel mai important - în găsirea răspunsurilor la criza actuală îl reprezintă un dialog deschis privind politicile sustenabile pentru cetăţenii noştri. O direcţie relevantă să investim mai mult în consolidarea rezilienţei societăţilor noastre în coordonare cu aliaţii şi partenerii noştri cu care împărtăşim aceleaşi valori”, afirmă preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului participă la Forumul pentru Pace de la Paris, care are loc în perioada 11-12 noiembrie 2022.

Iohannis ia parte la panelul intitulat „Prezent şi viitor – gestionarea efectelor crizei multiple asupra populaţiei”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iohannis,
forumul păcii,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.