Iohannis, îngrijorat de numărul deceselor de COVID-19: Pandemia nu se răspândeşte matematic

Autor: Laura Buciu Postat la 28 octombrie 2020 117 afişări

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că pandemia nu se răspândeşte matematic, ţinând cont de fluctuaţiile de la o zi la alta a cazurilor de COVID-19. El a spus că e îngrijorat de numărul mare de decese.

Iohannis, îngrijorat de numărul deceselor de COVID-19: Pandemia nu se răspândeşte matematic

Întrebat cine este vinovat de numărul mare de decese din ultimele zile, preşedintele Iohannis a spus că nu trebuie căutaţi vinovaţi.

„Suntem în pandemie şi ceea ce s-a putut face, s-a făcut. Nu cred că trebuie să căutăm acum vinovaţi. Noi trebuie să căutăm soluţii pentru a evita răspândirea necontrolată a bolii în populaţie”, a spus Iohannis.

Întrebat de fluctuaţiile de cazuri de la o zi la alta în ceea ce priveşte cazurile de COVID-19, Klaus Iohannis a spus pandemia nu se răspândeşte matematic.

„Este de dorit să avem aceleaşi date de la toate instituţiile. (...) Datele prezintă fluctuaţii mari la o zi la alta. Pandemia nu se răspândeşte matematic. Pandemia se răspândeşte prin contact de la persoană la persoană. (...) Pe de alta parte ştim cu toţii că numărul de teste este diferit de la o zi la alta şi în weekend, în mod natural, numărul de testări este ceva mai mic. De acolo apar alte fluctuaţii”, a mai spus Iohannis.

Preşedintele a recunoscut, însă, că este îngrijorat mai degrabă de numărul mare de persoane internate la ATI şi de numărul ridicat de decese din cauza COVID-19.

„Ceea ce mă îngrijorează este numărul de internări, numărul de persoane la terapie intensivă şi, da, regretabil numărul de decese”, a mai spus preşedintele.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iohannis,
covid,
pandemie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.