IOHANNIS ÎI CERE DEMISIA LUI DĂNCILĂ: Retrag încrederea doamnei Dăncilă. Nu face faţă poziţiei de prim-ministru al României

Postat la 27 aprilie 2018 134 afişări

Premierul Viorica Dăncilă nu merge vineri la întâlnirea de la Palatul Cotroceni, preşedintele fiind anunţat prin cabinetul său în această dimineaţă. Klaus Iohannis a anunţat face declaraţii de presă la ora 11.00.

IOHANNIS ÎI CERE DEMISIA LUI DĂNCILĂ: Retrag încrederea doamnei Dăncilă. Nu face faţă poziţiei de prim-ministru al României

Cele mai importante declaraţii ale preşedintelui Klaus Iohannis:

- Întâlnire urma să aibă va temă centrală conflictul între Guvern-PSD-BNR. Asupra acestor chestiuni m-am mai exprimat si vreau să repet două lucruri: Rolul BNR e clar determinat şi calitatea sa e independenţa politică. E foarte evident că PSD pune sub semnul întrebării această independenţă.

- BNR nu poate fi acaparat politic de PSD, trebuie să rămână independent.

- Chiar şi aşa  de dorit ca politicile BNR şi ale guvernului să fie într-o măsură rezonabilă corelate. Am vrut să mediez. Dna Dăncilă nu a înţeles acest lucru.

- Săptămâna trecută în guvern s-a discutat un memorandum secret de politică externă.

- Despre jurământ: înseamnă că se respectă şi colaborarea loială în interesul României şi al românilor.Dna. Dăncilă a preferat să execute ordinele venite de la paartid. Eu retrag încrederea doamnei Dăncilă.

După o rundă de discuţii cu şefii BNR, preşedintele Klaus Iohannis trebuia să se întâlnească azi cu premierul Viorica Dăncilă, şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Întrevederea venea în contextul contrelor dintre şeful statului şi PSD pe tema vizitei în Israel a premierului şi a şefului PSD. De altfel, preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Bacău, că o va întreba la întâlnirea de vineri pe Viorica Dăncilă de ce a plecat în Israel într-o secretomanie totală, „fără măcar din politeţe să treacă pe la mine”.

"Fiţi asiguraţi că o să o întreb pe doamna Dăncilă cu ce ocazie s-a dus în Israel, fără să sufle o vorbă, fără măcar din politeţe să treacă pe la mine. Chiar dacă PSD-ului nu îi convine, eu sunt preşedintele republicii, eu răpsund de politica externă", a declarat Iohannis.

Citeşte mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.