Iohannis exclude un guvern nou în jurul PSD: Este o interpretare exagerată

Autor: Laura Buciu Postat la 16 decembrie 2020 84 afişări

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că exclude, în prezent, un guvern nou format în jurul PSD.

Iohannis exclude un guvern nou în jurul PSD: Este o interpretare exagerată

Întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă există posibilitatea formării guvern „mai de stânga”, dat fiind faptul că PSD a avut cel mai mare număr de voturi, preşedintele Klaus Iohannis a spus că nu există această variantă.

„Din informaţiile mele, PSD nu negociază cu niciun alt partid sau, invers, niciun alt partid nu negociază cu PSD. PSD singur, da, a obţinut cele mai multe voturi, dar asta nu înseamnă că poate să emită pretenţii la guvernare. Este o interpretare exagerată cu care vin pesediştii în faţa publicului. Constituţia este foarte clară. Dacă un partid câştigă peste 50% din mandate atunci are dreptul să formeze el guvernul aşa cum îşi doreşte”, a mai spus Iohannis.

PSD a mers, luni, la negocierile de la Cotroceni, cu propunerea unui guvern de uniune naţională, condus de profesorul Alexandru Rafila, ales deputat pe lista PSD.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iohannis,
psd,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.