Iohannis: Este nevoie de responsabilitate şi de un nou efort naţional acum

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 17 martie 2021 34 afişări

Iohannis: Este nevoie de responsabilitate şi de un nou efort naţional acum

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut un nou apel la prudenţă şi respectarea regulilor sanitare în condiţiile în care România se confruntă cu o creştere a numărului de noi cazuri Covid-19: „Situaţia este încă sub control, dar lucrurile pot evolua rapid în sens negativ”.

„Ne confruntăm din nou, din păcate, cu o etapă de creştere, vizibilă în numărul de infectări raportate zilnic şi în presiunea din ce în ce mai mare pe secţiile de terapie intensivă. Acest nou val poate fi chiar ultimul, având în vedere că procesul de vaccinare este în plină desfăşurare, iar numărul persoanelor vaccinate creşte de la o zi la alta. Situaţia este încă sub control, dar lucrurile pot evolua rapid în sens negativ. Este nevoie de responsabilitate şi de un nou efort naţional acum. Şansa de a scăpa de pandemie este cu fiecare zi mai aproape şi nu putem renunţa la prudenţă chiar acum”, afirmă Klaus Iohannis.

Şeful statului mai spune că singurele metode care au fost dovedite ştiinţific că pot opri pandemia sunt măsurile restrictive şi imunizarea unui număr semnificativ din populaţie.

„Trebuie să luăm decizii informate, care au la bază recomandările specialiştilor şi, până în acest moment, nu există motive care să ne determine să nu folosim toate vaccinurile aprobate la nivel european. Până când vom atinge imunitatea de grup prin vaccinare, va trebui să luăm măsuri punctuale, măsuri aplicate acolo unde situaţia epidemiologică o impune, pentru a slăbi presiunea de pe spitale. Dragi români, haideţi să rămânem vigilenţi şi prudenţi, iar în felul acesta să îi ajutăm, de fapt, pe cei dragi”, conchide preşedintele Iohannis.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 6.186 de cazuri noi de COVID-19, iar 89 de români au murit, după ce s-au infectat cu SARS-COV-2.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iohannis,
pandemie,
vaccinare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.