Iohannis, despre revizuirea Constituţiei: Este obligatorie, e un parcurs complicat dar trebuie făcut

Autor: Valentina Postelnicu Postat la 23 ianuarie 2015 29 afişări

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Realitatea TV, că revizuirea Constituţiei este un demers obligatoriu, precizând că, deşi are un parcurs complicat, care presupune consensul politic în Parlament şi apoi referendumul naţional, trebuie făcut.

”Este chiar obligatoriu, fiindcă anumite lucruri care de facto există, nu sunt prinse în Constituţie, şi din acest punct de vedere, Constituţia trebuie revizuită. Dar, cu această ocazie, dacă toate partidele se înţeleg, ea poate fi chiar modernizată”, a spus preşedintele Iohannis, întrebat dacă revizuirea Constituţiei este un demers care ar trebui făcut.

Şeful statului a arătat că, în ultimii ani, am învăţat foarte multe lucruri în democraţia noastră şi am avut situaţii complicate. ”Ar fi foarte păcat ca aceste principii pe care le-am învăţat, unele cu sacrificii mari, să nu le încludem într-o Constituţie mai bună decât cea pe care o avem acum. Nu vreau să vine eu acum să spun ce trebuie schimbat”, a mai declarat Iohannis, precizând că multe lucruri au fost discutate în vechea comisie, dar şi între specialişti şi societatea civilă.

”Merită reluată discuţia pe revizuirea Constituţiei, şi dacă există înţelegere între actorii politici, cu siguranţă, rezultatul poate să fie o Constituţie mai bună. Simplu nu este”, a mai menţionat Iohannis, precizând că primul pas este unul parlamentar, care se poate face numai cu o majoritate consistentă, deci un consens politic, şi pasul prin referendum, când oamenii trebuie să aceepte noua Constituţie.

El a mai spus că este un ”parcurs relativ complicat, dar care trebuie făcut”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IOHANNIS,
CONSTITUŢIE,
REVIZUIRE
/actualitate/iohannis-despre-revizuirea-constitutiei-este-obligatorie-e-un-parcurs-complicat-dar-trebuie-facut-13782106
13782106
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.