Iohannis: Cred că încă din această primăvară vom avea grupul de luptă negociat şi finalizat

Autor: Cosmin Pirv Postat la 12 aprilie 2022 32 afişări

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că negocierile pentru grupul de luptă al NATO în România vor mai dura. „Cred că încă din această primăvară vom avea grupul de luptă negociat şi finalizat”, a spus şeful statului.

Iohannis: Cred că încă din această primăvară vom avea grupul de luptă negociat şi finalizat

„Grupul de luptă a fost aprobat la NATO şi acest lucru a fost surpriza plăcută de la summitul NATO de acum nu foarte multe zile. Deci avem decizia, însă tehnicalităţile, negocierile între aliaţi vor dura o vreme până când se finalizează, dar cred că încă în această primăvară vom avea grupul de luptă negociat şi finalizat”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis la conferinţa de presă organizată marţi cu premierul Belgiei Alexander De Croo.

Şeful statului român şi-a exprimat speranţa ca Belgia să fie o parte semnificativă din acest grup de luptă.

„Sunt o serie de aspecte tehnice care trebuie rezolvate, trebuie să vedem şi care e realitatea, care sunt nevoile. În realitate noi am crescut postura pe frontiera de est a alianţei semnificativ deja. Părerea mea este că prezenţa este una pe termen lung, dacă constatăm însă că teritoriul NATO este ameninţat, evident că putem spori prezenţa foarte rapid”, a spus Alexander De Croo.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
klaus iohannis,
grup de luptă,
nato

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.