Ioana Petrescu: Ministerul Finanţelor Publice şi Consiliul Fiscal au abordări diferite privind impactul profitului reinvestit

Postat la 09 mai 2014 58 afişări

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) şi Consiliul Fiscal au pornit de la abordări diferite privind impactul bugetar al scutirii de impozit pe profitul reinvestit, a declarat pentru MEDIAFAX ministrul de resort, Ioana Petrescu, care spune că doar circa 30% din profitul brut este reinvestit.

Ioana Petrescu: Ministerul Finanţelor Publice şi Consiliul Fiscal au abordări diferite privind impactul profitului reinvestit

 "Opiniile MFP (Ministerul Finanţelor Publice - n.r.) şi Consiliului Fiscal au plecat de la abordări diferite. Tendinţa generală este ca din toţi agenţii economici care obţin profit, aproximativ 30% din profitul brut va fi folosit în investiţii. Dintre aceştia, 30,5% reinvestesc în instalaţii tehnice şi maşini, iar din acest procent doar 70% investesc în echipamente tehnologice incluse în subgrupa 2.1, pentru care se poate aplica facilitatea fiscală", a afirmat Petrescu, după ce preşedintele Consiliului Fiscal, Ionuţ Dumitru, a declarat că Finanţele au subestimat impactul, respectiv 500-600 milioane lei anual, pe când Consiliul a calculat cel puţin 2 miliarde lei.

Dumitru a afirmat vineri că, raportat la PIB, impactul de peste 2 miliarde lei are o pondere de 0,3-0,4%, o sumă "deloc de neglijat".

"La nivel anual, Ministerul de Finanţe spune că impactul este undeva în jur de 500-600 milioane lei, după calculele noastre, într-un scenariu conservator, discutăm de cel puţin 2 miliarde de lei", a spus Dumitru după conferinţa "Cum «albim» economia şi creştem încasările la buget?", organizată de Ziarul Financiar.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ioana-petrescu-ministerul-finantelor-publice-si-consiliul-fiscal-au-abordari-diferite-privind-impactul-profitului-reinvestit-12616485
12616485
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.