Investitorii români iubesc Viena, dar nu le place Varşovia

Postat la 09 ianuarie 2013 16 afişări

Interesul investitorilor români pentru bursa de la Viena a crescut considerabil anul trecut, astfel că rulajul cumulat al Broker Cluj şi BT Securities, singurii intermediarii din România care tranzacţionează direct la bursa austriacă, a urcat la 73,4 mil. euro, fiind de peste şase ori mai mare faţă de 2011.

Broker a realizat în 2012 schimburi de 48,4 mil. euro la Viena, mult peste rulajul înregistrat pentru 2011, de 1,43 mil. euro. "Investitorii sunt tot mai mult tentaţi să tranzacţioneze şi pe pie­ţele internaţionale, bucurându-se de o gamă largă de instrumente financiare cu lichiditate mult mai mare decât în România", a declarat Darie Moldovan, specialist produse noi în cadrul Broker. El a spus că investitorii au preferat în general acţiunile componente ale indicelui ATX, companii în general cu notorietate. Faptul că multe din compani­ile austriece, precum Erste Bank, Immofinanz, OMV, Strabag, Voestalpine, au operaţiuni şi subsidiare în România i-a făcut pe investitorii români să fie atraşi şi să înţeleagă mai bine potenţialul companiilor austriece. Valoarea tranzacţiilor intermediate de BT Securities s-a ridicat la 25 milioane de euro anul trecut, de la 10,2 milioane de euro în 2011.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
actualitate,
economie,
zf
/actualitate/investitorii-romani-iubesc-viena-dar-nu-le-place-varsovia-10444527
10444527
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.