Investitorii aşteaptă propunerile de dividend ale companiilor

Autor: Stefan Musgociu Postat la 14 februarie 2013 51 afişări

Bursa a crescut miercuri 13 februarie cu 0,26%, într-o piaţă unde cei mai mulţi investitori au continuat să adopte poziţii de aşteptare, iar acţiunile Rompetrol Rafinare (RRC) au înregistrat o nouă zi în creştere semnificativă.

Bursa a crescut miercuri 13 februarie cu 0,26%, într-o piaţă unde cei mai mulţi investitori au continuat să adopte poziţii de aşteptare, iar acţiunile Rompetrol Rafinare (RRC) au înregistrat o nouă zi în creştere semnificativă. "După creşteri de aproape 18% pe indicele BET în aproximativ o lună, urmate de corecţii de până la 5%, investitorii au intrat într-o stare de aşteptare. Astfel, cei mai mulţi investitori nu sunt dispuşi să marcheze profitul, acolo unde acesta există, dar nici să continue să cumpere pentru că piaţa a crescut destul de mult. Mai există episoade care îi determină pe investitori să aleagă o anumită direcţie, dar acestea sunt concentrate pe un număr restrâns de companii şi nu antrenează întreaga piaţă, a declarat Bogdan Niculae, trader la departamentul pieţe de capital al Piraeus Bank. Bokerul crede că apropierea AGA ar putea fi unul dintre motivele pentru care volatilitatea şi rulajele sunt reduse în această perioadă, iar piaţa s-ar putea anima după anunţarea propunerilor de dividende. Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a încheiat ziua în scădere cu 0,31%. Indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF şi al titlurilor Fondului Proprietatea, era în scădere nesemnificativă, cu 0,08%. Indicele BET-NG, al acţiunilor companiilor din sectorul energetic, a consemnat cea mai vizibilă variaţie, avansând cu 1,85%. Evoluţia indicelui BET-NG a continuat să fie susţinută de titlurile Rompetrol Rafinare, care au urcat cu 6,22%, la 0,0581 lei.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
investitori,
propuneri,
dividende,
companii
/actualitate/investitorii-asteapta-propunerile-de-dividend-ale-companiilor-10561218
10561218
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.