Investiţiile străine directe au scăzut cu 35% în primul trimestru

Postat la 17 iunie 2013 42 afişări

Investiţiile străine directe au totalizat în primele patru luni 322 milioane de euro, în scădere cu aproape 35% faţă de perioada similară a anului trecut, când a fost raportat un nivel de 494 milioane de euro, a anunţat luni Banca Naţională a României (BNR).

Investiţiile străine directe au scăzut cu 35% în primul trimestru

 Creditele intragrup au însumat în perioada analizată 191 milioane euro, iar participaţiile la capital consolidate cu pierderea netă estimată 131 milioane euro, potrivit unui comunicat al BNR.

În luna aprilie s-a întregistrat cel mai ridicat nivel al fluxului de capital străin atras de România de la începutul anului, respectiv 111 milioane de euro. Faţă de martie, când investiţiile străine directe au fost de doar 48 de milioane de euro (minimul acestui an), în aprilie a fost consemnat un avans de 2,3 ori. În februarie, investiţiile au totalizat 60 de milioane de euro, iar în ianuarie 103 milioane de euro.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/investitiile-straine-directe-au-scazut-cu-35-in-primul-trimestru-10977546
10977546
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.