Investiţie de 340 de milioane de euro a Enel în trei centrale eoliene din Dobrogea

Postat la 28 decembrie 2012 25 afişări

Enel Green Power (EGP) a conectat la reţea trei noi centrale eoliene, cu o capacitate instalată totală de 206 MW, - Elcomex EOL, Târguşor şi Gebelesis - localizate în Dobrogea, investiţia pentru construcţia acestor proiecte ridicându-se la aproximativ 340 milioane euro.

Centrala eoliană Elcomex EOL are 52 de turbine cu o capacitate instalată de 2,3 MW fiecare, ajungând astfel la o capacitate instalată de 120 MW. Celelalte două unităţi au capacităţi instalate de 60 MW, respectiv 27 MW, se arată într-un comunicat EGP.

După ce vor deveni operaţionale, centralele vor putea genera anual circa 560 milioane KWh de energie electrică, precizează compania.

Centralele eoliene operate în România de Enel Green Power au o putere instalată totală de aproape 500 MW.

Potrivit datelor operatorului sistemului energetic naţional Transelectrica, în prezent în România sunt instalate centrale eoliene cu o capacitate de aproape 2.000 MW, mai mare decât puterea centralei nucleare de la Cernavodă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Investiţie,
Enel,
Dobrogea
/actualitate/investitie-de-340-de-milioane-de-euro-a-enel-in-trei-centrale-eoliene-din-dobrogea-10414271
10414271
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.