Investiţia Roşia Montană, inclusă de Guvern în Planul naţional de investiţii

Postat la 11 iulie 2013 65 afişări

Investiţia Roşia Montană, blocată de mai mulţi ani din cauza disputelor privind protecţia mediului, figurează în Planul naţional de investiţii şi locuri de muncă lansat, joi, de Guvern şi este prezentată ca proiect de "exploatare cu noi standarde de mediu" de unde statul să primească 78% din profit

Investiţia Roşia Montană, inclusă de Guvern în Planul naţional de investiţii

 Pentru această investiţie notează că are în vedere şi protejarea patrimoniului şi creşterea beneficiului statului român la 78% din ceea ce generează proiectul.

Printre alte investiţii menţionate din aceeaşi categorie mai sunt termocentrala Rovinari, cu un nou grup energetic de 500 MW, unde China Huadian Engineering ar urma să asigure o investiţie de circa un miliard dolari, un proiect de 150 milioane euro pentru o centrală de gaz la Fântânele Mureş, asigurat de firma Marubeni în parteneriat cu ELCEN.

În urmă cu un an, premierul Ponta declara că decizia care va fi luată de Guvern în proiectul Roşia Montană presupune îndeplinirea în prealabil a trei condiţii, respectiv existenţa unor garanţii privind protecţia mediului, realizarea unei renegocieri privind participaţia statului român şi decuplarea totală a proiectului de lobby-ul şi interesul politic.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/investitia-rosia-montana-inclusa-de-guvern-in-planul-national-de-investitii-11116365
11116365
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.