Întrebarea de cinci miliarde de euro: cât sunt investitorii dispuşi să plătească astăzi pentru 0,4% din Petrom?

Postat la 28 noiembrie 2012 16 afişări

Brokerii de la Raiffeisen şi Wood au înroşit ieri telefoanele in­ves­titorilor de la Londra şi din alte centre financiare europene ca să atragă cum­pă­rători pentru un pachet de 230 de milioane de acţiuni OMV Petrom (SNP), reprezentând 0,4% din capitalul celei mai mari companii din România.

Ceea ce pe bursa de la Viena sau de la Varşovia ar fi o tranzacţie destul de simplă, care s-ar realiza direct în piaţă într-o singură şedinţă de tranzacţionare, la Bu­cureşti devine un proces complicat, care necesită book-building şi contactarea tuturor investitorilor cu por­tofolii ceva mai mari care au mai cumpărat până acum ceva pe bursa românească. Asta deoarece bursa de la Bu­cureşti nu are lichiditate şi nici nu este suficient de populară în rândul investitorilor încât să absoarbă peste noapte un pachet de acţiuni Petrom în valoare de 20 mil. euro.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
investitori,
petrom,
capital,
companie
/actualitate/intrebarea-de-cinci-miliarde-de-euro-cat-sunt-investitorii-dispusi-sa-plateasca-astazi-pentru-0-4-din-petrom-10355762
10355762
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.