Întreaga industrie auto în pericol. Cum poate schimba total un start-up vechile metode de a călători cu maşia

Autor: Andra Stroe Postat la 10 iulie 2020 545 afişări

Întreaga industrie auto în pericol. Cum poate schimba total un start-up vechile metode de a călători cu maşia

Industria auto, evaluată la 2.000 de miliarde de dolari la nivel global, s-a confruntat în ultimii ani cu tot mai multe probleme: de la controversele legate de poluare, scandalul Dieselgate sau criza provocată de pandemie de COVID-19. Acum, apariţia unui start-up care şi-a propus să acopere lipsurile unor giganţi precum Uber sau Lyft ameninţă şi ea industria auto, scriu cei de la BBC.

Facedrive este un start-up canadian care promovează ideea de ridesharing sustenabil, oferind clienţilor posibilitatea de a alege între modele electrice, hybride sau cu consum redus de combustibil atunci când comandă o cursă.

Mai mult, compania calculează amprenta de CO2 generată de cursă şi plantează un număr echivalent de copaci pentru a asigura că businessul este unul prietenos cu mediul.

Facedrive s-a implicat până şi în lupta împotriva COVID-19, lansând recent o aplicaţie bazată pe Bluetooth care să urmărească mişcările celor care au declarat că au simptome specifice bolii. Aplicaţia a primit laude din partea autorităţilor din Ontario, fiind propusă pentru a fi folosită în mai multe localităţi. Dincolo de acest serviciu şi cele oferite în pe zona de ridesharing, Facedrive a intrat şi pe segmentul livrărilor, achiziţionând compania Foodora Canada.

Este de aşteptat ca şi alte start-up-uri să o ia pe urmele celor de la Facedrive, mizând pe soluţii de mobilitate centrate pe ideea de sustenabilitate faţă de mediu. Aici este locul unde Uber şi Lyft au eşuat, dar acest nou model de business are şanse reale să ridice probleme industriei auto.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
miliarde,
concurenta,
industrie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.