INTERVIU cu producătorul filmului "Poziţia copilului", Ada Solomon: Cinema-ul de artă, ca produs cultural, nu poate trăi din el însuşi

Postat la 23 mai 2013 28 afişări

Ada Solomon - producătorul filmului "Poziţia copilului", premiat cu Ursul de Aur la Berlin - care, anul acesta, participă la Cannes cu scurtmetrajul lui Radu Jude "O umbră de nor", a declarat într-un interviu pentru MEDIAFAX că "cinema-ul de artă, ca produs cultural, nu poate trăi din el însuşi".

INTERVIU cu producătorul filmului "Poziţia copilului", Ada Solomon: Cinema-ul de artă, ca produs cultural, nu poate trăi din el însuşi

 Ada Solomon are programate la Festivalul de la Cannes întâlniri cu eventualii distribuitori sau coproducători ai celui mai nou proiect de lungmetraj semnat de Radu Jude, "Aferim!", pentru care va începe producţia, cel mai probabil, anul viitor.

De asemenea, scurtmetrajul lui Radu Jude "O umbră de nor", produs de Ada Solomon, a fost selectat în secţiunea Quinzaine des Réalisateurs a Festivalului de la Cannes 2013 (15 - 26 mai). "O umbră de nor" va fi proiectat în premieră la Cannes joi.

Ada Solomon mai vorbeşte, în interviul acordat MEDIAFAX, despre ce a presupus producţia filmului "O umbră de nor", despre relaţia breslei filmului românesc cu Centrul Naţional al Cinematografiei, dar şi despre criteriile după care îşi alege proiectele în care să se implice.

Cititit mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/interviu-cu-producatorul-filmului-pozitia-copilului-ada-solomon-cinema-ul-de-arta-ca-produs-cultural-nu-poate-trai-din-el-insusi-10896504
10896504
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.