Insula aflată in aproprierea României, care a fost denumită şi „insula vindecătoare" datorită calităţii unice a aerului - FOTO

Autor: Andra Stroe Postat la 23 decembrie 2020 41265 afişări

Pe lângă frumuseţea dată de peisajele înverzite şi apele cristaline, Lošinj, o insulă situată în golful croat Kvarner din nordul Mării Adriatice, are şi o lungă istorie legată de proprietăţile benefice asupra sănătăţii, fiind supranumită adesea „insula vindecătoare".

Golful Kvarner reprezintă una dintre cele mai blânde regiuni din zona Adriaticii datorită lanţului muntos care protejează zona de coastă şi insulele din jur de vânturile reci venite din nord. Acest microclimat special e cunoscut astăzi drept „efectul Kvarner". Cele aproape 2.600 de ore anuale de soare, o calitate înaltă a aerului şi a presiunii, aerosolii terapeutici din aerul marin şi o concentraţie mare de sare fac aşadar din insula croată un adevărat remediu natural.

„Insula Lošinj este un loc perfect pentru oamenii cu probleme respiratorii, datorită combinaţiei unice de aer curat la o umiditate optimă şi a particulelor de saer de mare şi uleiuri esenţiale. Acestea calmează şi dilată bronhiile, dizolvă mucusul şi facilitează tusea şi curăţarea plămânilor, îmbunătăţindu-le funcţionarea", spune Irena Dlaka, expert în istorie.

În 1892, guvernul austro-ungar a declarat localităţile Mali şi Veli Lošinj de pe insulă „spa-uri" iar Lošinj a devenit un cunoscută drept pentru proprietăţile sale vindecătoare. Agenţii naturali de vindecare din această insulă, folosiţi încă din 1885, sunt recomandaţi şi în prezent de reprezentanţii asociaţiilor de medicină croate. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
insula,
istorie,
drept

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.