Institutul Superior de Sănătate italian cere înăsprirea măsurilor anti-Covid

Autor: Andreea Tobias Postat la 16 februarie 2021 30 afişări

Institutul Superior de Sănătate italian cere înăsprirea măsurilor anti-Covid din cauza tulpinii britanice care circulă în întreaga Italia. Virologii cred că varianta engleză va deveni dominantă în scenariul italian şi european în următoarele săptămâni.

Institutul Superior de Sănătate italian cere înăsprirea măsurilor anti-Covid

Virologii o numesc o „subepidemie” în pandemie şi recomandă intervenţie urgentă pentru a încetini răspândirea tulpinii britanice, conform Corriere della Sera.

Pe lângă restricţiile naţionale, ei consideră că trebuie impuse şi unele locale, acolo unde transmisibilitatea este mai mare.

Virologii vorbesc despre un studiu făcut în 4 şi 5 februarie în 16 regiuni şi provincii autonome, care arată că tulpina britanică „prezintă o transmisibilitate mai mare şi se suspectează, de asemenea, că poate fi asociată cu o virulenţă mai mare”.

Rezultatele analizate în 82 de laboratoare arată că tulpina „este răspândită în 88% din regiunile care participă la studiu”. Estimarea prevalenţei este stabilită la 17,8%, cu o mare variabilitate între diferite regiuni.

Pe scurt, difuzia pe teritoriul naţional nu este omogenă, însă acest aspect pare a fi temporar şi depinde de data în care tulpina a pătruns în diferitele zone. De exemplu, varianta a fost identificată mai devreme în Abruzzo şi Umbria, regiunile ajungând în zona roşie câteva zile. Este de presupus astfel că tulpina britanică „va deveni dominantă în scenariul italian şi european în următoarele săptămâni”.

La varianta britanică, vaccinurile autorizate funcţionează, în timp ce la mutaţiile braziliene şi sud-africane există mai multe îndoieli şi probleme.

Din acest motiv, Institutul Superior de Sănătate italian susţine că în Italia, unde „vaccinarea celor mai fragile categorii de populaţie se desfăşoară rapid, dar nu a ajuns încă la o acoperire suficientă, răspândirea variantelor cu o transmisibilitate mai mare poate avea un impact semnificativ dacă nu sunt adoptate măsuri adecvate".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
măsuri,
înăsprire,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.