Instituţiile internaţionale şi creditorii privaţi ai Greciei încep luni discuţiile pentru noul acord

Postat la 12 decembrie 2011 46 afişări

O misiune a creditorilor internaţionali şi privaţi ai Greciei va da luni startul unei noi runde de discuţii cu guvernul de la Atena, pentru a pregăti noul pachet de sprijin, de 130 miliarde euro, şi schema de schimburi de obligaţiuni menită să reducă datoria statului.

Grecia a evitat la limită intrarea în insolvenţă în luna decembrie, după ce statele din zona euro şi FMI au aprobat o nouă tranşă, de 8 miliarde euro, din programul de finanţare de 110 miliarde euro convenit în mai 2010. Statul va încheia însă anul cu un deficit bugetar mai ridicat faţă de ţinta convenită cu FMI, din cauza scăderii economice mai severe decât se estima, care a afectat veniturile statului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
economie,
acord,
restructurari,
derapaje
/actualitate/institutiile-internationale-si-creditorii-privati-ai-greciei-incep-luni-discutiile-pentru-noul-acord-9050984
9050984
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.