Institutiile de stat fac in continuare angajari, desi Guvernul clameaza restructurarea

Postat la 21 iulie 2010 21 afişări

Directorii spun ca posturile pentru care fac noi angajari sunt "indispensabile". Agentiile de ocupare din cadrul Ministerului Muncii reduc somajul oferind posturi chiar in administratia publica.

O parte din institutiile bugetare au scos la concurs posturi de directori, consilieri sau inspectori, desi guvernantii au anuntat inca de la inceputul anului ca angajarile la stat vor fi inghetate in acest an.

Un act normativ adoptat anul trecut (OUG 34/2009), menit sa aduca unele modificari la legea salarizarii, printre care se numara si inghetarea angajarilor la stat in acest an, permite cateva exceptii: in cazul in care 7% din numarul total de angajati ai institutiei se pensioneaza s-ar putea angaja o persoana sau daca institutia solicita ministerului de care apartine - "cu justificari temeinice"- ocuparea unui procent de 15% din posturile care se vacanteaza.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/institutiile-de-stat-fac-in-continuare-angajari-desi-guvernul-clameaza-restructurarea-6647122
6647122
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.